Close

Receptek

Levendulás-áfonyás-kókuszos parfé

Elkészítés: A habtejszínt 3 kanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verem, a végén a reszelt citromhéjat is belekeverem. Egy edényben felforralom a többi hozzávalót (kókusztej, kókuszzsír, kókuszreszelék, cukor, áfonya, levendula), kevergetve 1-2 percig forralom, majd jégen lehűtöm. (Egy nagyobb lábosba jégkockákat rakok, egy kevés vizet öntök rá,

Tovább »

Levendulás eperlekvár

Először az epret jól megmossuk, lecsumázzuk, majd lecsepegtetjük. Ezt követően egy jó nagy lábosba tesszük a cukorral együtt. Lassú tűzön elkezdjük melegíteni, amikor már levet kezd ereszteni, kézi mixerrel összeturmixoljuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a dzsemfixet és a levendulavirágokat is. Állandó keverés mellett, lassú tűzön felforraljuk. A lekvárunkat alaposan kimosott

Tovább »

Provence-i újkrumpli

Az újkrumplit megmossuk, héját rajta hagyjuk, hosszában félbevágjuk, tepsibe tesszük, megspricceljük olajjal. Csurgatunk rá kis mézet, sózzuk, tarka borsot tekerünk rá, megszórjuk kevéske levendulavirággal, és kakukkfűágakat fektetünk rá. Lefóliázva tesszük a 180 fokos sütőbe hőlégkeverésen 25-30 percre, majd a fóliát levéve aranybarnára pirítjuk.

Tovább »