Close

Ételfajta

Kulcsszavak

Levendulás-áfonyás-kókuszos parfé

Hozzávalók:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 dl kókusztej
  • 5 dkg kókuszzsír (krém) vagy teavaj
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 2 csomag vaníliás cukor (vagy 1 rúd vanília)
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 marék áfonya (fagyasztott is lehet)
  • 6 db levendula virág

Elkészítés:

Elkészítés: A habtejszínt 3 kanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verem, a végén a reszelt citromhéjat is belekeverem.

Egy edényben felforralom a többi hozzávalót (kókusztej, kókuszzsír, kókuszreszelék, cukor, áfonya, levendula), kevergetve 1-2 percig forralom, majd jégen lehűtöm. (Egy nagyobb lábosba jégkockákat rakok, egy kevés vizet öntök rá, és erre rakom a hűteni kívánt krémet.)

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelek, ebbe először a tejszínes krémet, majd a lila krémet öntöm. Fagyasztóban legalább 3 órát hűtöm.

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük