Close

Ételfajta

Kulcsszavak

Levendulás eperlekvár

Hozzávalók:

  • 1.5 kg eper
  • 30 dkg cukor
  • 6 db levendula (ág)
  • 1 csomag 3:1 dzsemfix

Elkészítés:

  1. Először az epret jól megmossuk, lecsumázzuk, majd lecsepegtetjük.
  2. Ezt követően egy jó nagy lábosba tesszük a cukorral együtt. Lassú tűzön elkezdjük melegíteni, amikor már levet kezd ereszteni, kézi mixerrel összeturmixoljuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a dzsemfixet és a levendulavirágokat is. Állandó keverés mellett, lassú tűzön felforraljuk.
  3. A lekvárunkat alaposan kimosott és kiszárított csavaros üvegekbe töltjük.
  4. 10 percig a lekvárral töltött üvegeket a fejükre állítjuk, ezáltal vákuum keletkezik, így légmentesen záródik.

Megosztás

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: google
Google+
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük