Close

Ételfajta

Kulcsszavak

Provence-i újkrumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • 1 tk himalája só
  • 1 tk tarka bors frissen őrölve
  • 1 ek méz (facélia)
  • 5-6 szál kakukkfű
  • 1 kk levendulavirág
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

Az újkrumplit megmossuk, héját rajta hagyjuk, hosszában félbevágjuk, tepsibe tesszük, megspricceljük olajjal. Csurgatunk rá kis mézet, sózzuk, tarka borsot tekerünk rá, megszórjuk kevéske levendulavirággal, és kakukkfűágakat fektetünk rá.

Lefóliázva tesszük a 180 fokos sütőbe hőlégkeverésen 25-30 percre, majd a fóliát levéve aranybarnára pirítjuk.

Megosztás

Facebook
Twitter
Pinterest
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük